M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

18. Danske Maritimhistoriske Konference

Linjedåb ombord på CAROLINE MÆRSK i 1928.

D. 25.-27. april afholdes der maritimhistorisk konference i Skydeskolen ved Sjællands Odde.

Her vil der være en mængde foredrag om danske maritime emner. Åbningsforedraget bliver ved viceadmiral Jørgen Bork om “Den kolde krig og de danske stræder”. I løbet af weekenden vil der også være udflugter til kulturhistoriske seværdigheder i området af maritim karakter, herunder Havnebyen, Overby Kirke og Nykøbing Museum Anneberggård.

Lørdag aften vil der være festmiddag med efterfølgende maritim bogauktion. Arrangør af konferencen er Kontaktudvalget for Dansk Maritim Historie- og Samfundsforskning, der til slut om søndagen holder admiralforsamling med valg af medlemmer.

Prisen for at deltage i konferencen er 1655 kr og inkluderer to overnatninger i enkeltværelse og alle måltider ekskl. drikkevarer samt bustur lørdag. Uden overnatning er prisen 1050 kr.

Har du lyst til at deltage, så send en email med navn, adresse og telefonnummer til Ole Lisberg Jensen på henriksenlisberg@privat.dk senest mandag d. 7. april 2008. Efter bekræftende svar bedes deltager afgiften indbetalt til Maritim Kontaktudvalg, BG bank reg. nr. 1551 8259011.

Konferencen bliver afholdt på Søværnets Våbenskole, Gnibenvej 55, 4583 Sjællands Odde, tlf. 5932 3000.

For en god ordens skyld skal det siges at billedet ovenfor ikke er fra forrige konference, men fra en linjedåb ombord på CAROLINE MÆRSK i 1930′erne.

Vel mødt! :-)

1 kommentar

1 Jakob Seerups forskerblog » Blog Archive » 18 Danske Maritimhistoriske Konference { 04.22.08 at 12:11 }

[...] Så går turen til Søværnets Artillerikursus Sjællands Odde (ASO blandt venner). Her er der den 24.-26. april maritimhistorisk konference arrangeret af Maritimt Kontaktudvalg (som jeg er medlem af). Konferencen er for alle interesserede i dansk maritim historie, og har altså både et civilt og militært aspekt. Jeg skal holde oplæg om “Avancementer i 1700-tallets søetat”, og der er mange andre spændende foredrag. Og her i 200-året for slaget ved Sjællands Odde er der naturligvis også både foredrag om og ekskursion til åstedet for den drabelige kamp, hvor “alle pigers ven” Peter Willemoes blev ramt af en kanonkugle og døde. Se mere på http://fyrskibet.dk/18-danske-maritimhistoriske-konference/. [...]

Skriv en kommentar