M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Fem Skarpe: John Bach Rasmussen

John Bach RasmussenI denne uge er turen kommet til John Bach Rasmussen, der arbejder på museet som ulønnet modelbygger. John er uddannet skibssnedker og på efterløn og så god til at snakke at det er blevet til fem slappe i stedet for fem skarpe. Vi gi’r ordet til John:

Du er her som frivillig modelbygger?: Mads, den tidligere konservator, kom og spurgte om jeg ville ha’ penge for det, men jeg sagde nej. Fordi hvis de nu kommer med noget gammelt lort, så kan jeg bare sige “Nej, det gider jeg ikke lave”. Jeg er uddannet skibssnedker og det første Mads spurgte mig om, det var om jeg lavede skibsmodeller i plastic, det sagde jeg det gjorde jeg ikke.

Hvor lang tid har du været her?: Hold kæft mand, så skal jeg til at regne. Tror jeg har været her i 6 år. Jeg er her kun om vinteren.

Er det 2 dage om ugen du er her?: Ja, det er det, de der ca. 5 timer hver gang.

Hvad er det du sidder med lige nu?: Jeg sidder og afrenser den her skorsten. Så har vi taget nogen billeder af den og så gi’r jeg den til Anders og så maler han den op igen. Ellers renser jeg af hvis der er fuglereder eller andet lort i. Og så alt træarbejde laver jeg. Meget af arbejdet her er det sociale. Selvom vi laver noget, så er det også hyggeligt. At der er akademikere ovenpå må man jo så ta’ med, hæhæhæ.

Hvad er dit yndlingsskib: Den flotteste skibsmodel jeg har været med til at konservere er Fregatten Fyn. Det hænger i Grøndalskirken nu. Det er den flotteste skibsmodel jeg har set. Det er faktisk synd at den skal hænge deroppe under loftet.

Link: Grøndalskirken

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer...

Hvad synes du? Skriv en kommentar nedenfor...

Skriv en kommentar