M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Formidlingsmæssige højdepunkter – del 2

Som omtalt i artiklen “Formidlingsmæssige højdepunkter del 1“, var der flere meget gode oplevelser på Organisationen Danske Museers årlige formidlingskonference. I denne lille artikel vil jeg kort omtale endnu et par af dem.

Et af konferencens højdepunkter blev leveret af Joachim Sauter fra det tyske designfirma art+com. Han præsenterede blandt andre spændende projekter især to ting, der imponerede os fra søfartsmuseet.

Det ene projekt kan findes på BMW museet i Bayern, hvor art+com har skabt, hvad de kalder en kinetisk skulptur. Konceptet er 714 metalkugler, der hænger frit fra loftet, hver især fastgjort til en lille elektromotor. Hver kugle kan så køre individuelt op og ned, men er programmeret til sammen med de andre kugler at skabe de mest fantastiske tredimensionelle mønstre i det åbne rum.

b

Via kuglerne tegnes i et cirka seks minutters langt forløb abstraktioner over udviklingen i BMWs bildesign. Af og til dukker der tydelige biler op i de bevægelig kugler. Det smukke resultat taler næsten for sig selv, og er da også blevet et stort hit på YouTube.

Her er en video, der viser hele forløbet, men der kan findes andre med flotte nærbilleder.

http://www.youtube.com/watch?v=HVhVClFMg6Y

Art+com har også skabt et andet glimrende formidlingsprojekt til det naturhistoriske museum i Berlin. Via kikkerter kan de besøgende se dinosaurerne komme til live. Dette sker i små “alternativer” verdener, der åbner museets rum uden at forstyrre de gamle og meget smukke opstillinger.

Det er enkel teknologi, der så at sige udvider virkeligheden, og giver gamle udstillinger øget holdbarhed og mere liv.

Art+coms hjemmeside kan ses her: http://www.artcom.de/index.php?lang=de

I den mere teoretiske men bestemt lige så relevante afdeling skal det nævnes, at den amerikanske professor John H. Falk holdt et meget inspirerende oplæg om hvorfor man går på museum. Hvad ønsker man som besøgende at opnå? Hvad tager man mentalt med sig fra besøget? I hvilke situationer besøger man museer? Og hvorledes forholder alt dette sig til de roller man påtager sig alt efter hvilken situation man er I?

Falks foredrag kan ses på www.formidlingsnet.dk her: http://www.formidlingsnet.dk/arkiv/rethinking-the-museum-visitor-experience.

Man vil ganske givet kunne finde sig selv i de roller, han omtaler. Det var vi i hvert fald mange til konferencen, der gjorde.

Hvis I har besøgt nogle af de museer, vi har omtalt i de to artikler om formidlingskonferencen, kunne det være spændende at høre jeres reaktioner. Hvad syntes I?

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer...

Hvad synes du? Skriv en kommentar nedenfor...

Skriv en kommentar