M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Handels- og Søfartsmuseets årbog 1961

I Handels- og Søfartsmuseets årbog 1961 kan vi anbefale flere spændende artikler. Du kan bl.a. læse om Knud Rasmussens ekspedition til Grønland i 1910.

Artiklen “Knud Rasmussen og anlæggelsen af handelsstationen Thule 1910″ er en personlig beretning. Forfatteren, Peter Wamberg, deltog nemlig selv i ekspeditionen.

I juli 1910 fik han hyre som styrmand om bord på skonnerten MOTOR. Fotografiet oven over viser besætningen på skibet inden afrejsen fra København. Fra venstre ses kokken, tømmermanden, maskinpasseren, Peter Wamberg, Knud Rasmussen, matrosen Buxbom, Peter Freuchen og kaptajn Jensen.

Forholdene om bord var ikke luksuriøse. Der var ikke sengekøjer nok, og skibet havde tit motorproblemer. Det var heller ikke udrustet til issejlads. Knud Rasmussens mor var bekymret over dette og fortalte det til Peter Wamberg.

Turen gik over Færøerne, inden de nåede Grønland. Undervejs på rejsen underholdt Knud Rasmussen besætningen med sine historier og oplevelser. Ved indsejlingen til Thule kom skibet dog i problemer, og stødte ind i et isfjeld. Heldigvis fik skibet ingen skader, og besætningen kunne sikkert kaste anker.

Men læs mere om mødet med lokalbefolkningen og Peter Wambergs oplevelser i årbogen. Du kan også læse artiklerne ”Sømandsforeninger i Troense” af Chr. L. Sørensen og Christian Nielsens “Bådebyggeriet på Fejø og de danske åledrivkvaser”.

Årbogen finder du her.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer...

Hvad synes du? Skriv en kommentar nedenfor...

Skriv en kommentar