M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Handels- og Søfartsmuseets årbog 1972

I museets udstilling er der udstillet en skibsklokke fra 1801. Men hvad er klokkens usædvanlige historie, og hvordan kom den i museets besiddelse?

I 1971 blev museet kontaktet af Hilary Gorman fra England. Hun ønskede oplysninger om klokken, der var i hendes fars samling. Det viste sig at være skibsklokken fra den danske fregat CONSTANTIA MARIA.  Skibet blev beslaglagt af den engelske flåde i 1807, og på et tidspunkt kom den i familien Gormans besiddelse. Museet købte klokken af familien og den er nu udstillet i museets samling. Det kan du læse mere om i artiklen “Skibsklokken fra fregatten CONSTANTIA MARIA”.

I Handels- og Søfartsmuseets årbog 1972 er der et væld af artikler. Du kan bl. a. læse “Sjöfartsmuseer och etnologi” af Olof Hasslöf, “To eldre tegninger av norske småbåter” af Arne Emil Christensen, “Organisation i Torupstrand, 1971″ af Palle Ove Christensen, “Kællingen og kløften. Nogle jyske fund af kølsvin og mastefisk fra 800-1200 e. Kr.” af Ole Crumlin-Pedersen, Elve- og kanalfarten i Frankrike” af Kari Helmer Hansen.

Artiklerne kan du finde her.

1 kommentar

1 Sven Helmet { 08.08.13 at 21:16 }

Hvor er det bare spændende, at sådan en skibsklokke kan indeholde så meget historie. Ret sjovt at det er skibsklokken man ofte gemmer fra gamle skibe, selvom skibet er gået tabt eller er blevet ophugget. Men der er jo også ofte indgraveret skibets navn i selve klokken.
Fedt at hun kontaktede museet for at høre historien.

Skriv en kommentar