M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Helsingør havn gennem linsen – ny særudstilling åbnet!

I fredags den 8. april åbnede Handels- og Søfartsmuseets nyeste særudstilling. Vi er glade for at kunne præsentere Ole Thomsens fotos fra Helsingør havn og omegn.

I disse år gennemgår området omkring Helsingør Havn en større forandring. Kajen langs med Wibroe Plads er blevet udvidet, det gamle værft er blevet ombygget til Kulturværft, foran Kronborg er von Scholtens Ravelin blevet genskabt, og i den gamle Dok 1 på værftsgrunden er et nyt søfartsmuseum under opførelse. Der sker noget, og det er da også baggrunden for udstillingen ”Helsingør havn gennem linsen”.

Fotografen er Ole Thomsen, født og opvokset i Helsingør. Efter endt skolegang stod han til søs, kom på søfartsskole i Svendborg og navigationsskole i Marstal, hvor han tog eksamen som sætteskipper. Efter 6 år med havnerundfarten i København, blev Ole Thomsen ansat ved Helsingør Havn, hvor han i de sidste 16 år har arbejdet som havneassistent.

Gennem sit arbejde kommer Ole Thomsen ikke alene på havnen året rundt. Han kommer der også dagligt og på alle tider af døgnet. Så når det gælder om at dokumentere havnen, og det på alle årstider og tidspunkter, er der vel næppe nogen, der er bedre egnet end Ole Thomsen.

Vi håber, at mange både lokale og  og andre, vil benytte en forårs- eller sommerdag til at besøge Kronborg, Handels- og Søfartsmuseet og Helsingør havn set gennem linsen.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer...

Hvad synes du? Skriv en kommentar nedenfor...

Skriv en kommentar