M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

KØBENHAVNs besætning anno 1946 er nu online

Handels- og Søfartsmuseet ligger inde med en række oversigter og registre. Efterhånden som vi for mulighed for det lægger vi flere og flere af dem online her. Derved bliver de tilgængelige for en bred kreds af interesserede.

Det er med glæde, at vi nu har lagt endnu en lille oversigt på hjemmesiden. Denne gang drejer det sig om skoleskibet KØBENHAVNs besætning. Det er fra Erik Jensens samling vi har fået listen over besætningen i 1946 – hvor boede de, hvad lavede de, hvor var de i livet?

Listen giver et godt indtryk af i hvilket omfang skoleskibet var en indgang til en karriere i den maritime verden – og især inden for ØK. Den er også et godt redskab for slægtsforskere.

OPDATERET 31/10-11: Vi er blevet opmærksomme på, at digitalisering af listen sandsynligvis er i strid med persondataloven, så derfor er den ikke tilgængelig online længere.

1 kommentar

1 Bjarne Skov Poulsen { 04.19.17 at 14:46 }

Jeg er modelbygger og bygger skoleskibet København. Jeg bor i Korsør og da 2 af eleverne var bosat i Korsør og Korsør var en af de sidste havne før forliset er jeg meget interesseret i besætningslisten, da den forhåbentlig kan føre mig til de 2 elevers efterkommere, deres navne m.m. Jeg har hørt den ene skulle hedde Valde, måske Valdemar. Jeg ved også der i Korsør blev bygget et hus som er til minde om en af drengene. Mit skib bliver foræret til Halsskov Kirke, der ikke har et kirkeskib. Kan nogen hjælpe vil jeg blive glad. Mvh. Bjarne.

Skriv en kommentar