M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Kaptajnens kikkert

På M/S Museet for Søfart har vi mange genstande med spændende historier. Sidst i 2012 fik vi endnu en, da vi fik doneret H.K. Christensens kikkert. Christensen var i 1920′erne kaptajn på skoleskibet KØBENHAVN. I 1929 ledede han eftersøgningen, da skoleskibet var forsvundet med hans efterfølger Hans Ferdinand Andersen og resten af besætningen.

På museet har vi en rig samling af genstande og arkivalier, der knytter sig til KØBENHAVNs spændende historie og tragiske forlis. De mange dagbøger og fotos fortæller os om livet om bord og om elevernes oplevelser i land. Selve forliset ved vi langt mindre om, da alle vidnerne forsvandt med skibet.

Da man hos ØK i foråret 1929 erkendte, at KØBENHAVN måtte have lidt forlis eller være i problemer, udsendte man en ekspedition for at lokalisere vraget og redde eventuelle overlevende. H.K. Christensen, der kendte skoleskibet fra sin egen tid om bord, blev gjort til leder af eftersøgningen, der fandt sted fra tankskibet MEXICO.

H.K. Christensen og MEXICO besøgte den lille ø Tristan da Cunha i det sydlige Atlanterhav. Her hævdede nogen, at have set KØBENHAVN i havsnød. Hverken her eller andre steder var der dog held for Christensen, da det skib, man havde set, viste sig at være et andet.

Christensen måtte vende hjem med uforrettet sag. KØBENHAVN blev ikke fundet. Gennem sin kikkert havde han kun set det tomme hav.

Nu er kaptajnens kikkert og det han ikke så igennem den, takket være en generøs giver, blevet en del af museets samling.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer...

Hvad synes du? Skriv en kommentar nedenfor...

Skriv en kommentar