M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Kronborg i vinterens greb

Torsdag i sidste uge var en rigtig flot og frostklar dag her oppe på Kronborg. På vej til arbejde lagde jeg mærke til at isen var begyndt at samle sig i Øresund. Derfor tog jeg efter fyraften op på en af bastionerne og tog et par billeder af noget, der ellers har været en sjældenhed de seneste 10-15 år, nemlig havis.

Vinden var i nord-øst og det fik isen til at pakke sig i bugten lige vest for Kronborg. Flot ser det ud, men der er nu langt til de rigtige isvintre, hvor man kunne gå fra Danmark til Sverige eller omvendt.

Voldgraven omkring slottet er også dybfrossen, og det er svært at forestille sig at svanerne snart vil svømme rundt og bygge rede og at vi om 5 måneder skal have vores årlige modelskibssejlads her. Kronborg må have været et forbandet koldt sted at være udstationeret som menig soldat, dengang slottet stadig havde militær betydning.

Den store gule bygning lidt til højre i billedet er den gamle officersskole. I dag rummer den Handels- og Søfartsmuseets administration, bibliotek og arkiv. Heldigvis er der i dag indlagt fjernvarme, så vi ikke behøver at fryse lige så meget som kadetterne gjorde i 1800-tallet.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer...

Hvad synes du? Skriv en kommentar nedenfor...

Skriv en kommentar