M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Nettets muligheder – maritime hjemmesider 13

For et par uger siden spurgte vi vores brugere på Facebook, om de kendte gode maritime hjemmesider, der fortjener mere bevågenhed. Vi fik mange gode links tilbage. I denne udgave af “Nettets muligheder” skal vi en tur til Skotland og Italien.

Bruce Peters blog

Vores bruger Claus Broen anbefalede Bruce Peters hjemmeside – og det med god grund. Peter er fra Skotland, men nærer en brændende interesse for dansk skibsdesign. Udover sit arbejde på Glasgow School of Art har han fundet tid til at skrive flere bøger. Hans nyeste værk hedder “Dansk linjefart fra SELANDIA til EMMA MÆRSK”. Tidligere værker inkluderer bøger om Knud E. Hansen og DFDS.

På Peters blog finder man en lang række fotorapportager fra krydstogter og studieturer, hvilke for Peters vedkommende ofte ser ud til at falde sammen. Også for mennesker med en generel interesse for design skulle der være noget at komme efter, når Peter går byer tynde efter gode eksempler på urban indretning.

Handels- og Søfartsmuseets bibliotek kan man se nærmere på en række af Peters udgivelser.

Museo Galileo

Det italienske Museu Galileo har en smuk hjemmeside. Museet beskæftiger sig med den kendte astronom Galileo Galileis liv og arbejde. Godt nok er det ikke en maritim hjemmeside som sådan, men astronomien og navigationen er jo tæt forbundne videnskaber.

Via den flotte portal kan man gå virtuelle ture i udstillingen, dykke ned i en lang serie af mindre biografier og søge i en astronomisk ordbog. Sidens virkelige skat er dog det over 500 side store PDF-dokument med billeder og beskrivelser af museets samling.Alt dette kommer oven i de sædvanlige oplysninger om åbningstider, begivenheder og særudstillinger.

Siden er, på trods af enkelte problemer med den ambitiøse søgemekanisme, på mange måder beundringsværdig.

2 kommentarer

1 Bjarne Rasmussen { 11.22.11 at 16:06 }

Jeg har netop fået opdateret min private maritime none profit hjemmeside http://www.iceguide.dk med en helt ny menu Link.

Denne menu Link indeholder 15 (femten) kategorier med diverse links i både den danske og i den engelske version af hjemmesiden.

Kategori nr. 15 er forbeholdt links til private maritime hjemmesider, og her er der desværre yderst få links thi jeg har simpelthen kun set ganske få private maritime hjemmesider her i Danmark ??

Med venlig hilsen
Bjarne Rasmussen
Dagnyvej 7, 1th
9000 Aalborg
Mobil 27642093

2 Thorbjørn Thaarup { 11.25.11 at 13:21 }

Hej Bjarne – godt at se, at der er liv i det maritime online miljø. Du kan søge inspiration i museets linksektion her http://www.maritime-museum.dk/videnscenter/links.asp eller naturligvis her på Fyrskibet i kategorien “maritime hjemmesider”, men det har do jo sikkert gjort.

En anden mulighed er at skrive på museets Facebookprofil og spørge efter gode sider. http://www.facebook.com/pages/Handels-og-S%C3%B8fartsmuseet-p%C3%A5-Kronborg/21434138240

Skriv en kommentar