M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Nettets muligheder – maritime databaser 5

Så er vi atter nået til en omtale af et par af de muligheder, internettet giver den søfartsinteresserede websurfer.

Denne gang handler det om en hjemmeside, der præsenterer de hjemlige færger, og om en anden der med både skibsdata og gps giver et billede af nutidens globale søfart.

Færgelejet.dk

På færgelejet.dk tilbydes først og fremmest billeder af danske færger – både fra fortid og nutid. Færgerne havde i århundreder knyttet landet sammen, men med bilens fremmarch i starten af det 20. århundrede blev de endnu mere uundværlige.

Siden blev trafikken så voldsom, at man byggede broer og tunneler over hele landet. Men selvom færgerne nu mange steder er historie, er de danske fjorde og bælter stadig scene for mange overfarter.

På hjemmesiden er der også tilknyttet oplysninger ejerforhold og enkelte andre data, men det er de mange fotos, der er dens styrke. Hvis man er interesseret i udlandske færger, er der også et rigt udvalg.

Siden er ingen skønhedåbenbaring, men den er meget intuitivt og enkelt opbygget.

http://www.faergelejet.dk/

Digital Seas

Digital seas er en spændende hjemmeside med base i den tyske østersøby Rostock. Siden har en omfattende database over nyere skibe, diskussionsforum, fotosamling og ikke mindst et gps-baseret overvågningssystem, der giver mulighed for at se her-og-nu kort over en række havne og farvande over hele verden.

Det her viste kort over det græske øhav giver os mulighed for at se de enkelte skibes positioner – alle opdaterede inden for 15-30 minutter. Når man klikker på den lille pil, der symboliserer skibet, dukker der ofte et billede op – smart! Desuden bliver skibets destination oplyst.

Ikke alle områder af verden er dækket lige fyldestgørende, men teknikken er meget spændende. Man skal være medlem for at kunne se flere af de mest interessant features, men det er nemt, gratis og giver samtidig mulighed for opload af fotos og deltagelse i diskussioner.

http://www.digital-seas.com/start.html

Hvis I kender andre interessante maritime hjemmesider, skal I endelig ikke tøve med at skrive en kommentar herunder.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer...

Hvad synes du? Skriv en kommentar nedenfor...

Skriv en kommentar