M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Ny genstand – linjedåbsbevis

Handels- og Søfartsmuseet har her i efteråret været så heldige at modtage en række spændende fotos og arkivalier fra museets tidligere bestyrelsesformand Torkild Funder. Blandt billederne var mange perler fra skoleskibene KØBENHAVN og VIKING. Mellem arkivalierne fandtes dette flotte linjedåbsbevis.

Blandt besætninger på oceangående skiber var, og er, det almindeligt med en form for ceremoni, når skibet krydser Ækvator. Ofte udspandt den den sig som en fortælling om havkongen Neptun, der rejser sig fra havet for at døbe de sømænd, der krydser linjen for første gang.

Som det ses på billederne medførte ceremonien ofte en vis ydmygelse af de “nye”, men de kunne jo så som trøst glæde sig over de fine dåbsattester og muligheden for en gang i fremtiden selv at optræde som Neptun eller hans kone.

Den her viste dåbsattest blev givet til Torkild Funders far, Jørgen Reedz Funder, da denne i 1923 om bord på KØBENHAVN krydsede Ækvator for første gang. Som det ses er attesten både skrevet under af den lokale biskop og af selve havguden! De øvrige billeder stammer fra en anden dåbsceremoni i 1950′erne.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer...

Hvad synes du? Skriv en kommentar nedenfor...

Skriv en kommentar