M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

QUEEN MARY 2 med Kronborg om styrbord

QUEEN MARY 2 med Kronborg om styrbord

I dag ankrede det kæmpemæssige krydstogtskib QUEEN MARY 2 op på Helsingørs red. På Handels- og Søfartsmuseet udnyttede vi chancen til at få fyldt friske billeder i vores digitale billedarkiv og sejlede en tur rundt om det gigantiske fartøj i Helsingør Havns rappe lille speedbåd. QUEEN  MARY 2 med Kronborg om styrbord

QUEEN MARY 2, der ejes af rederiet Cunard Line, er 345m langt og har mageligt plads til over 2.500 gæster, der serviceres af 1253 besætningsmedlemmer.

QUEEN MARY 2 med Kronborg om styrbord

Som det ses er skibssiden tæt pakket med kahytter hvoraf nogle endda har egen altan. På skibets hjemmeside kan man læse om de forskellige typer kahytter, lige fra Standard Inside, der lader til at være det billigste, over Deluxe Balcony Staterooms til Balmoral & Sandringham Grand Duplex Suite, der udover 208 kvm suite også inkluderer ni forskellige pudetyper til sengen, personligt Cunard-brevpapir og naturligvis butler service!

QUEEN MARY 2 med Kronborg om styrbord

Hele dagen sejlede store både, de såkaldte tendere, frem og tilbage med gæster til og fra skibet. Hver af de små tendere havde plads til 120 gæster om bord. Øjensynligt var tendernes førere ikke vant til den tætte færgetrafik i Helsingør, for en enkelt gang på min korte sejltur måtte havnens opsynsbåd give signal til en af tenderne om at vente med at sejle ud til en af færgerne havde passeret indsejlingen.

QUEEN MARY 2 med Kronborg om styrbord

Vel inde i havnen lagde tenderne til ved den nye Kongekaj, hvor et band underholdt i det blå-hvide telt på kajen. Herfra blev gæsterne sendt videre til byens og området attraktioner, hvor både erhvervsliv og kulturinstitutioner alle gjorde sig umage med at trække de mange gæster til. QUEEN MARY 2 med Kronborg om styrbord

Billederne ovenfor og mange flere vil være tilgængelige i vores online billedarkiv indenfor de næste dage.

1 kommentar

1 Erik Møller { 09.04.10 at 20:27 }

Efter at have set denne fantastiske Ocean Liner, gav det mig lysten til turen Southampton – New York.
Queen Mary 2 vil derfor blive min “Maiden Voyage” over Atlanten 20. September 2011.

Skriv en kommentar