M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Studietur i Esbjerg og Århus

I arbejdet med det nye søfartsmuseum tager vi ikke kun udgangspunkt i Handels- og Søfartsmuseets egen samling. Vi afsøger både danske og udenlandske samlinger for genstande, der kan hjælpe os med at fortælle de historier, vi ønsker. Dette arbejde bringer os rundt til mange spændende steder.

Mandag og tirsdag var jeg i Jylland. Her besøgte jeg først Historisk Samling for Besættelsestiden på Syddansk Universitet i Esbjerg. Her så jeg på eksemplarer af bladet Kurér, der blev udgivet af danske søfolk i England under Anden Verdenskrig. Det vil man kunne se mere om i det kommende museum.

Herefter gik turen til Fiskeri- og Søfartsmuseet, hvor jeg hentede to navigationsinstrumenter, der nu kommer til at indgå i Handels- og Søfartsmuseets samling – en Deccamodtager og en fjernskriver til radiotransmitterede søkort. Samtidig var jeg rundt i museets spændende magasiner.

Tirsdag gik turen til Århus, hvor jeg havde et møde med folkene på Stenomuseet. De beskæftiger sig blandt andet med kartografi og astronomi, der er to kerneområder i den kommende navigationsudstilling. Jeg fik et godt indtryk af deres samling og megen god feedback på vores arbejde med navigation.

Sidst, men ikke mindst, blev det også til at besøg hos entusiasterne på Aarhus Søfarts Museum. Museet, der ligger på havnen med udsigt til både færger og containere, drives af en gruppe frivillige, der samles om deres fælles interesse for søfart. Antallet af genstande vokser støt i den lille, tætpakkede og labyrintiske samling. Det bliver spændende at se hvad fremtiden byder i form af nye faciliteter og aktiviteter.

Så gik turen hjem til Sjælland igen om bord på MAX MOLS.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer...

Hvad synes du? Skriv en kommentar nedenfor...

Skriv en kommentar