M/S Museet for Søfarts digitale logbog
Tryk 'Opdater' for et nyt billede...

Udstillingsarbejde på Grønlands Nationalmuseum

Til arbejde med nyopstillingen af Grønlands Nationalmuseum i Nuuk var der udlånt hjælp fra Handels og Søfartsmuseets konserveringsværksted.

Arbejdet bestod primært i montering af genstande på præfabrikerede polyethylen bagplader i udstillingsmontrerne.  Der var i forvejen fra udstillingsdesignerens side lavet et stort forarbejde med korrekt tegningsmateriale og 3D computermodeller af udstillingerne.

Det var et bredt udsnit af genstande med alt fra udskårne dukker i træ, dragter, mosposer, amuletter, fangstudstyr, masker osv.

Arbejdet starter med at der fremstilles individuelle rustfristål monteringer til alle genstandene der ønskes ophængt på væggen.

Genstandene prøveopbores for at finde den korrekte placering. Ved denne opboring fremstilles en kalke der bruges til at placere monteringerne korrekt på den polyethylen bagplade der bruges i montren.


Der kan laves mere liv i opstillingen eller f.eks. grupperinger efter type/alder, ved at lave større eller mindre afstand til pladen eller mere individuelle afstande eller overlapninger mellem genstandene.

De endelige bagplader med monterede genstande i børnemontren. Dybdeforskellene i monteringerne ses kun vanskeligt på fotografiet, men var mellem 2 og 15 centimeter.

Prøvemontering af fangstredskaber i konserveringsværkstedet.


Prøvemontering af masker i konserveringsværkstedet. I baggrunde til højre kan John Nørlem Sørensen fra Nationalmuseets monteringsværksted skimtes.

Handels- og Søfartsmuseets konservator på Grønland 2009

Ophængning af genstande i mandemontren.

Til sidst et billede af hvordan der ser ud på fjeldet uden for i Nuuk i starten af juni. (der var 24°C i Danmark)

1 kommentar

1 Arne S. Andersen { 05.10.10 at 12:58 }

Fin lille artikel. Fjeldet hedder Sermitsiaq, og er et godt pejlemærke, når man står inde i Nuuk og kan se fjeldet, ser man mod nord.

Skriv en kommentar